50 produktów spożywczych, które zmieniły bieg historii
Alma-PressRok wydania: 2019
ISBN: 978-83-7020-755-7
Oprawa: twarda
Ilość stron: 224
Wymiary: 175 x 235
Dostępność: Na półce
53.90 zł
"Żywność pełni wyjątkowo ważną rolę w naszym życiu. Jedzenie jest dla wszystkich z nas koniecznością, dla wielu przyjemnością, a dla nielicznych, obsesją. W swojej historii ludzkość stworzyła mnóstwo potraw, które zdobią nasze stoły, ale jeśli prawdą jest, że jesteśmy tym, co jemy, to równie prawdziwe wydaje się twierdzenie, iż to, co jemy, czyni nas tym, kim jesteśmy. 50 produktów spożywczych, które zmieniły bieg historii to fascynujący i pięknie ilustrowany przewodnik po produktach spożywczych, które miały znaczący wpływ na rozwój współczesnej cywilizacji. Zaczynając od naszych przodków prowadzących łowiecko-zbieracki tryb życia, ta gastronomiczna odyseja zaprowadzi nas w końcu do modyfikowanej genetycznie żywności. Przekonajcie się jak cukier napędzał handel niewolnikami, dlaczego owsiane ciasteczka były tak ważne w czasie pierwszej wojny światowej i jak prosta zupa może stać się inspiracja dla artysty."
Klienci, którzy oglądali tą książkę oglądali także:
• 50 instrumentów z historii muzyki
• 1929 Zielone mistrzostwo
• Pruchnik. Studia z dziejów miasta i okolic
• 50 najsłynniejszych linii kolejowych w historii
• Zamek Książ i okolice
• Samoloty Japonii w II wojnie światowej
• 52 Z dziejów floty brytyjskiej
• Archidoxis Magica i inne traktaty
• Nowolipie. Najpiękniejsze lata
• Krzysia i tajemnica mieczy
• 1929 Zielone mistrzostwo
• Pruchnik. Studia z dziejów miasta i okolic
• 50 najsłynniejszych linii kolejowych w historii
• Zamek Książ i okolice
• Samoloty Japonii w II wojnie światowej
• 52 Z dziejów floty brytyjskiej
• Archidoxis Magica i inne traktaty
• Nowolipie. Najpiękniejsze lata
• Krzysia i tajemnica mieczy