książki historyczne
Oferta wydawnictwaPolecamy w sieciKatalog do pobrania

Kategoria ludzie, czasy, obyczaje
Okres historyczny przekrojowe
Havel od kuchni

Havel od kuchni

Zantovsky M. Afera
Rok wydania: 2020
ISBN: 978-83-65707-38-3

Oprawa: twarda
Ilość stron: 208
Wymiary: 205 x 260

Dostępność: Na półce

54.60 zł


Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest awokadowa ręka, którego składnika Vclav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania, o jakich frykasach marzył w więzieniu i dlaczego nigdy nie doszło do konsumpcji hrabalowskiego faszerowanego wielbłąda ta książka jest dla Was.
Jeśli nie jesteście tego wszystkiego ciekawi, ale lubicie gotować, interesuje Was kuchnia czeska
i ogólnie dobra kuchnia ta książka jest dla Was.
Jeśli nie macie poczucia humoru lub nie rozumiecie, dlaczego w latach siedemdziesiątych obywatel bloku wschodniego nie miał jak dodać limonki do guacamole ta książka nie jest dla Was.
Havel od kuchni to napisana z czułością i przymrużeniem oka kulinarno-sentymentalna wycieczka w czasy, kiedy gotowanie wymagało o wiele więcej sprytu niż obecnie. Oryginalne przepisy najsłynniejszego czeskiego prezydenta który był też cenionym i zapalonym kucharzem okrasił anegdotami
i wspomnieniami jego wieloletni przyjaciel i bliski współpracownik Michael antovsk.
Znajdziemy tu tradycyjne czeskie dania jak polędwica w śmietanie, smażony ser czy świąteczne rogaliki waniliowe, nie zabraknie też bardziej egzotycznych potraw.
Zjedzmy więc po prezydencku mając w pamięci, że ten akurat prezydent był mocno zamieszany w teatr absurdu.



Oferta wydawnictwa Polecamy w sieci Katalog do pobrania