książki historyczne
Oferta wydawnictwaPolecamy w sieciKatalog do pobrania

Kategoria ludzie, czasy, obyczaje
Okres historyczny przekrojowe
Historia od kuchni

Historia od kuchni

65 oryginalnych przepisów od starożytności do XX wieku Miller M., Volkwein A. Otwarte
Rok wydania: 2023
ISBN: 978-83-8135-343-4

Oprawa: twarda
Ilość stron: 256
Wymiary: 205 x 235

Dostępność: Na półce

77.00 zł


Masz ochotę na pancakes zrobione według przepisu z XVII wieku i bułeczki, którymi mogła zajadać się Jane Austen? Kusi cię lasagne, przysmak Marco Polo? A może chcesz spróbować lemoniady przygotowanej według receptury z połowy XVII wieku, którą pijał kardynał Richelieu? Takich przepisów nie znajdziesz w żadnej innej książce! Max Miller, dostosowując dawne receptury do współczesnej kuchni, „przywraca do życia” dania z przeszłości. Dzięki temu przyrządzisz je z tego, co masz w lodówce. Ponad 60 przepisów z całego świata, piękne zdjęcia potraw i dzieł sztuki – to wszystko pobudzi twoją wyobraźnię i kubki smakowe!



Oferta wydawnictwa Polecamy w sieci Katalog do pobrania