Kuchnia polsko-amerykańska
Graf_ikaRok wydania: 2019
ISBN: 978-83-65602-71-8
Oprawa: twarda
Ilość stron: 504
Wymiary: 145 x 205
Dostępność: Na półce
63.00 zł
Kuchnia polsko-amerykańska - A. J. Kamionka "Jedyna odpowiednia książka kucharska dla gospodyń polskich w Ameryce. Zawiera tysiące przepisów przyrządzania potraw mięsnych i postnych, a także przepisy pieczenia ciast wszelkiego rodzaju." Wznowienie na podstawie oryginału z 1917 r, wydanego w Stanach Zjednoczonych. Przepisy zawarte są połączeniem kuchni polskiej i amerykańskiej, a związane jest to z przystosowaniem się polskim imigrantów do odmiennych warunków życia oraz innych, różnorodnych artykułów dostępnych na rynku amerykańskim. "Kuchnia polsko-amerykańska" była na ówczesne czasy jednym z pierwszych, o ile nie jedynym podręcznikiem łączącym polską, tradycyjną kuchnię z jakże odmienną kuchnią amerykańską. Zawiera tabelę czasu na gotowanie i pieczenie oraz dodatek zawierający wskazówki dotyczące kwaszenia i solenia jarzyn, oszczędnych potraw, głównie na bazie kartofli.
Klienci, którzy oglądali tą książkę oglądali także:
• Krwawe dożynki 1943
• Pamiętnik
• Wojenne listy z lat 1915-1918
• 564 Sd.Kfz. 251 Ausf.C Tank Power vol. CCLXIX
• Austro-węgierskie służby tyłowe w kampanii karpackiej 1914-1915
• Wdowy Antarktydy
• Polityka zagraniczna Republiki Chińskiej 1911-1949
• Sztuka kochania
• Wallis Simpson Księżna
• Arras 1917
• Pamiętnik
• Wojenne listy z lat 1915-1918
• 564 Sd.Kfz. 251 Ausf.C Tank Power vol. CCLXIX
• Austro-węgierskie służby tyłowe w kampanii karpackiej 1914-1915
• Wdowy Antarktydy
• Polityka zagraniczna Republiki Chińskiej 1911-1949
• Sztuka kochania
• Wallis Simpson Księżna
• Arras 1917