Kuchnia survivalowa bez ekwipunku Gotowanie w terenie Część 2
PascalRok wydania: 2017
ISBN: 978-83-8103-653-5
Oprawa: miękka
Ilość stron: 156
Wymiary: 115 x 190
Dostępność: Na półce
29.90 zł
To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania. W tej części "Kuchni survivalowej" zaprezentowano różne sposoby wędzenia, krzesania ognia oraz tajniki doboru hubki i rozpałki. Poznasz techniki pieczenia – w glinie, na spodku, w piecu glinianym i pod kloszem. Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Tylko przygotowani przetrwają! Toolbook zawiera: przepisy kulinarne z wykorzystaniem roślin łąkowych (np. mąka z kłączy perzu), leśnych (np. mąka z żołędzi) oraz bagiennych (np. ziołowe podpłomyki z mąką z pałki wodnej), prezentację technik gotowania w terenie (pieczenie w glinie, w glinianym piecu, wędzenie), techniki krzesania ognia oraz przygotowania hubki i rozpałki, filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR, sól, linijkę calową i centymetrową.
Klienci, którzy oglądali tą książkę oglądali także:
• Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie. Część 1
• Jak czytać nowoczesne budynki
• Tokio. Biografia
• Gdy rozpęta się piekło
• Kościoły i klasztory rzymskokatolickie dawnego województwa ruskiego t.18
• Kuchnia średniowieczna
• Kudak twierdza kresowa
• Korabnictwo Wolina 800-1200
• Kult świętych i ideał świętości w średniowieczu
• Twierdze z papieru
• Jak czytać nowoczesne budynki
• Tokio. Biografia
• Gdy rozpęta się piekło
• Kościoły i klasztory rzymskokatolickie dawnego województwa ruskiego t.18
• Kuchnia średniowieczna
• Kudak twierdza kresowa
• Korabnictwo Wolina 800-1200
• Kult świętych i ideał świętości w średniowieczu
• Twierdze z papieru