Restauracje w II Rzeczpospolitej
DragonRok wydania: 2011
Seria: historica
ISBN: 978-83-629-7602-7
Oprawa: twarda
Ilość stron: 112
Wymiary: 245 x 335
Dostępność: Niedostępna
19.99 zł
Simon i Stecki na Krakowskim Przedmieściu, Astoria przy Nowym Świecie, restauracja Franciszka Trzaski w Zakopanem to nazwy tylko kilku najbardziej znanych lokali, w których stołowały się najsłynniejsze osobistości dwudziestolecia międzywojennego. Z racji, że zapotrzebowanie na kawiarniano-restauracyjne rozrywki było w tym czasie ogromne, w każdym większym mieście powstawały coraz to nowe zakątki gastronomiczne. Polska kuchnia słynęła także na oceanach. Restauracje na M/S Batory czy M/S Piłsudski należały do najlepszych na morskich szlakach pasażerskich.
Prezentowana książka to fascynująca opowieść o kulinarnych zakamarkach II Rzeczpospolitej. Wzbogacona archiwalnymi fotografiami oraz oryginalnymi przepisami z menu najlepszych polskich restauracji i kawiarni przybliży zapomniane smaki okresu międzywojnia.
Prezentowana książka to fascynująca opowieść o kulinarnych zakamarkach II Rzeczpospolitej. Wzbogacona archiwalnymi fotografiami oraz oryginalnymi przepisami z menu najlepszych polskich restauracji i kawiarni przybliży zapomniane smaki okresu międzywojnia.
Klienci, którzy oglądali tą książkę oglądali także:
• Smaki Dwudziestolecia
• Wypoczynek w II Rzeczpospolitej
• Zakazana historia
• Przedwojenne wybrzeże
• Wpływowe kobiety Drugiej Rzeczypospolitej
• Sentymentalna Ukraina
• Rozwój przestrzenny i zabudowa miast guberni podolskiej w czasach Imperium Rosyjskiego
• Rytmy i kroki Afryki
• Historia Saskiej Kępy
• O ziemiańskim świętowaniu
• Wypoczynek w II Rzeczpospolitej
• Zakazana historia
• Przedwojenne wybrzeże
• Wpływowe kobiety Drugiej Rzeczypospolitej
• Sentymentalna Ukraina
• Rozwój przestrzenny i zabudowa miast guberni podolskiej w czasach Imperium Rosyjskiego
• Rytmy i kroki Afryki
• Historia Saskiej Kępy
• O ziemiańskim świętowaniu