Smaki polskie
WAMRok wydania: 2008
ISBN: 978-83-7505-165-0
Oprawa: twarda
Ilość stron: 225
Wymiary: 145x205
Dostępność: Dostępna za 3-5 dni
29.90 zł
Historia opowiedziana "od kuchni" w dosłownym sensie. Autor przedstawia Czytelnikom potrawy kuchni staropolskiej (znane zresztą nie tylko w Polsce), w pełnym anegdot, gawędziarskim stylu. Można tu znaleźć oczywiście przepisy, ale nie jest to typowa książka kucharska. Pozwala poczuć smak przeszłości, przenieść się dziesiątki, a nawet setki lat wstecz do kuchni naszych dziadów i pradziadów.
Klienci, którzy oglądali tą książkę oglądali także:
• Pułk 4. Pancerny Skorpion
• Semantyka historyczna
• Z archiwum SZ. 2
• Tajemnicze dzieje Polski
• Wokół pałacu i dworu
• Wcielenia zła
• Oblicza dwudziestego wieku
• Dowcipy Polski międzywojennej
• Beskid Wyspowy
• Późnośredniowieczne osadnictwo wiejskie na Dolnym Śląsku w świetle badań archeologicznych
• Semantyka historyczna
• Z archiwum SZ. 2
• Tajemnicze dzieje Polski
• Wokół pałacu i dworu
• Wcielenia zła
• Oblicza dwudziestego wieku
• Dowcipy Polski międzywojennej
• Beskid Wyspowy
• Późnośredniowieczne osadnictwo wiejskie na Dolnym Śląsku w świetle badań archeologicznych