Kuchnia Ducha Gór
Ad RemRok wydania: 2020
ISBN: 978-83-66458-51-2
Oprawa: twarda
Ilość stron: 320
Wymiary: 170 x 200
Dostępność: Dostępna za 3-5 dni
60.50 zł
Góry Olbrzymie, gdyż taką właśnie nazwę nosiły Karkonosze i Góry Izerskie do początków XIX wieku traktowane jako jedno pasmo.mają w sobie coś z bigosu. Wszystko jest w nich wymieszane: wpływy gospodarcze, kulturowe i polityczne-diś po śląskiej stronie polskie, a niegdyś czeskie, piastowskie, znowu czeskie, austriackie, pruskie i niemieckie. Odzwieciedleniem ich poplątanych dziejów jest regionalna kuchnia legendarnego władcy tej krainy-Ducha Gór.
Klienci, którzy oglądali tą książkę oglądali także:
• Sport w Polsce międzywojennej
• Zamki i pałace Dolnego Śląska. Przedgórze Sudeckie, Nizina Śląska - część wschodnia
• Marki samochodów świata
• Katastrofy mostów
• Krucjata Fryderyka Barbarossy
• Kukiełki
• Zbrodnie przeciwko ludzkości
• INFORT - nr specjalny 2 - Fortyfikacje II wojny światowej
• Byłem oficerem Informacji Wojska Polskiego
• Szlak Książąt Mazowieckich.
• Zamki i pałace Dolnego Śląska. Przedgórze Sudeckie, Nizina Śląska - część wschodnia
• Marki samochodów świata
• Katastrofy mostów
• Krucjata Fryderyka Barbarossy
• Kukiełki
• Zbrodnie przeciwko ludzkości
• INFORT - nr specjalny 2 - Fortyfikacje II wojny światowej
• Byłem oficerem Informacji Wojska Polskiego
• Szlak Książąt Mazowieckich.