książki historyczne
Oferta wydawnictwaPolecamy w sieciKatalog do pobrania

Kategoria ludzie, czasy, obyczaje
Okres historyczny przekrojowe
Kuchnia Ducha Gór

Kuchnia Ducha Gór

czyli smaki Karkonoszy Gryszel P., Mendyk E., Wiater P. Ad Rem
Rok wydania: 2020
ISBN: 978-83-66458-51-2

Oprawa: twarda
Ilość stron: 320
Wymiary: 170 x 200

Dostępność: Dostępna za 3-5 dni

60.50 zł


Góry Olbrzymie, gdyż taką właśnie nazwę nosiły Karkonosze i Góry Izerskie do początków XIX wieku traktowane jako jedno pasmo.mają w sobie coś z bigosu. Wszystko jest w nich wymieszane: wpływy gospodarcze, kulturowe i polityczne-diś po śląskiej stronie polskie, a niegdyś czeskie, piastowskie, znowu czeskie, austriackie, pruskie i niemieckie. Odzwieciedleniem ich poplątanych dziejów jest regionalna kuchnia legendarnego władcy tej krainy-Ducha Gór.



Oferta wydawnictwa Polecamy w sieci Katalog do pobrania