Łódzka kuchnia regionalna
Księży MłynRok wydania: 2017
ISBN: 978-83-7729-368-3
Oprawa: twarda
Ilość stron: 108
Wymiary: 250 x 270
Dostępność: Na półce
49.00 zł
Łódzka kuchnia regionalna to wyjątkowa książka kucharska poświęcona tradycjom kulinarnym województwa łódzkiego. Autorki Łódzkiej kuchni czterech kultur zapraszają na kolejną wyprawę po smakach regionu. Tym razem wyruszają poza granice ziemi obiecanej – do miasteczek i wsi, w których na co dzień pielęgnuje się kulinarne dziedzictwo, produkując i wytwarzając tradycyjne przysmaki w sposób niezmieniony od dziesięcioleci.
Poznajcie regionalne produkty, z których słynie województwo łódzkie, i zobaczcie, jak niezwykłe potrawy można z nich przygotować. Pomogą w tym szefowie kuchni najlepszych restauracji w regionie, którzy z produktów często zapomnianych lub pomijanych w codziennym gotowaniu przyrządzili dania, które skradną wasze podniebienia. Sprawdźcie, jak wspaniale może smakować prosta wodzianka, dowiedzcie się, czym jest trzepka i przekonajcie się, że nawet zwykły chrzan może stać się gwiazdą obiadu.
Książka prezentuje blisko 30 przepisów na dania przyrządzone z produktów wytwarzanych tradycyjnie w województwie łódzkim. To nowoczesne, ciekawe propozycje, które pozwolą wam na nowo odkryć kulinarne bogactwo regionu.
Poznajcie regionalne produkty, z których słynie województwo łódzkie, i zobaczcie, jak niezwykłe potrawy można z nich przygotować. Pomogą w tym szefowie kuchni najlepszych restauracji w regionie, którzy z produktów często zapomnianych lub pomijanych w codziennym gotowaniu przyrządzili dania, które skradną wasze podniebienia. Sprawdźcie, jak wspaniale może smakować prosta wodzianka, dowiedzcie się, czym jest trzepka i przekonajcie się, że nawet zwykły chrzan może stać się gwiazdą obiadu.
Książka prezentuje blisko 30 przepisów na dania przyrządzone z produktów wytwarzanych tradycyjnie w województwie łódzkim. To nowoczesne, ciekawe propozycje, które pozwolą wam na nowo odkryć kulinarne bogactwo regionu.
Klienci, którzy oglądali tą książkę oglądali także:
• Łódzka kuchnia czterech kultur
• Miklaszanki
• Encyklopedia Historia Polski
• Sekrety Łodzi Część 2
• Łódź - the best place of
• Szepty zza grobu
• Europejczycy i Afrykanie Wzajemne odkrycia i pierwsze kontakty
• Łódź 1905 Kulisy rewolucji
• Z letnikami nad Pilicę
• Sekrety Wielunia, Praszki i Wieruszowa
• Miklaszanki
• Encyklopedia Historia Polski
• Sekrety Łodzi Część 2
• Łódź - the best place of
• Szepty zza grobu
• Europejczycy i Afrykanie Wzajemne odkrycia i pierwsze kontakty
• Łódź 1905 Kulisy rewolucji
• Z letnikami nad Pilicę
• Sekrety Wielunia, Praszki i Wieruszowa