Mięsiwo. Krótka historia mięsożerstwa
PetrusRok wydania: 2024
ISBN: 978-83-7720-764-2
Oprawa: miękka
Ilość stron: 250
Wymiary: 130 x 190
Dostępność: Na półce
38.00 zł
Andrzej Kozioł, krakowski pisarz i dziennikarz, od lat konsekwentnie oprowadza swoich czytelników po kuchniach i restauracjach, po historii widzianej poprzez kulinaria. Tym razem – po książkach o ziemniakach, chlebie oraz rybach – zaprasza na prawdziwą mięsną ucztę. Na przechadzkę po związanych z mięsem obyczajach, nakazach, zakazach i przesądach. Jak zawsze – mnóstwo anegdot, niezwykłych opowieści oraz niezwykłych przepisów, starych, ale ciągle do wykorzystania w kuchni
Klienci, którzy oglądali tą książkę oglądali także:
• Niemiecki czołgista na froncie wschodnim
• Nacjonalizm, kolonializm i literatura
• Paszporty życia.
• Górnicy
• Świat. Historia rodzinna tom I
• Mickiewicz i romantyczna filozofia języka
• Historia Objawień Maryjnych Tom 1
• Głosy Pamięci nr 15. Więźniowie funkcyjni w KL Auschwitz
• Całkowite poddanie ziem pruskich na rzecz Polski
• Fotografowie z Gór Sowich i Wałbrzyskich do 1945 r.
• Nacjonalizm, kolonializm i literatura
• Paszporty życia.
• Górnicy
• Świat. Historia rodzinna tom I
• Mickiewicz i romantyczna filozofia języka
• Historia Objawień Maryjnych Tom 1
• Głosy Pamięci nr 15. Więźniowie funkcyjni w KL Auschwitz
• Całkowite poddanie ziem pruskich na rzecz Polski
• Fotografowie z Gór Sowich i Wałbrzyskich do 1945 r.