


Na początku był głód
Państwowy Instytut WydawniczyRok wydania: 2015
ISBN: 978-83-64822-19-3
Oprawa: miękka
Ilość stron: 240
Wymiary: 145 x 205
Dostępność: Niedostępna
26.00 zł
Drugie wydanie mojej książki oparte jest głównie na najnowszych doniesieniach naukowych i prezentuje wiele nowych informacji w gruntownie odświeżonych bądź nowych rozdziałach. Pokusiłem się w nich o sformułowanie odpowiedzi na fascynujące pytania współczesnej biologii: czy nasz gatunek wciąż ewoluuje? Czy w następstwie procesów ewolucyjnych może dojść do dostosowania naszych organizmów do składników współczesnej diety? By udzielić na nie odpowiedzi, opowiadam intrygującą historię ewolucji zwyczajów żywieniowych Homo sapiens, która może pomóc w lepszym zrozumieniu nas samych.
Klienci, którzy oglądali tą książkę oglądali także: