Cech piekarzy i handel chlebem w Krakowie w okresie nowożytnym
Księgarnia AkademickaRok wydania: 2012
Seria: Cechy krakowskie
ISBN: 978-83-7638-204-3
Oprawa: miękka
Ilość stron: 253
Wymiary: 150 * 210
Dostępność: Niedostępna
30.00 zł
Autor przedmiotem swojej monografii uczynił dzieje krakowskiego cechu piekarzy, przedstawionego w kontekście handlu chlebem w całej krakowskiej aglomeracji. Jest to dzieło bardzo interesujące. Ujęcie problematyki sprawiło, że praca dobrze wpisuje się w bogatą historiografię krakowskiej wytwórczości rzemieślniczej, wyróżnia się na tle dotychczasowych publikacji o miejskim rzemiośle w miastach polskich.
Z recenzji prof. dr. hab. Ryszarda Szczygła
Z recenzji prof. dr. hab. Ryszarda Szczygła
Klienci, którzy oglądali tą książkę oglądali także:
• Chełmno civitas totius Prussiae metropolis XVI-XVIII w.
• Carskie Polki
• Finanse i handel średniowiecznego Krakowa
• Ceaușescu. Piekło na ziemi
• Młyn motorowy Nowość w Niegowie
• Casanova
• Człowiek, informacja, społeczeństwo
• Biskupin polskie Pompeje
• Szlachta — granice etniczne, wyznaniowe i cywilizacyjne
• Casus pulchri de vitandis erroribus conscientiae purae
• Carskie Polki
• Finanse i handel średniowiecznego Krakowa
• Ceaușescu. Piekło na ziemi
• Młyn motorowy Nowość w Niegowie
• Casanova
• Człowiek, informacja, społeczeństwo
• Biskupin polskie Pompeje
• Szlachta — granice etniczne, wyznaniowe i cywilizacyjne
• Casus pulchri de vitandis erroribus conscientiae purae
Recenzje
Brak recenzji tej pozycji |