Historia polskiego smaku
PWNRok wydania: 2012
ISBN: 978-83-01-17102-5
Oprawa: twarda
Ilość stron: 296
Wymiary: 195 x 235
Dostępność: Niedostępna
87.00 zł
Opierając się na różnych źródłach, począwszy od archeologicznych, a na gazetowych kończąc, autorzy stworzyli niezwykły leksykon historii polskiej kuchni. W bogato ilustrowanej książce opisują jak zdobywano pożywienie w dawnych czasach, jak przyrządzano potrawy, jak przedstawiano je w książkach kucharskich i utworach literackich, jak zmieniały się wierzenia i przesądy dotyczące jedzenia oraz kulinarne mody i snobizmy. Starają się także odpowiedzieć na szereg interesujących pytań: Co jadano w Biskupinie? Jaka była ulubiona potrawa królowej Jadwigi? Czym podejmował gości Bolesław Bierut? Co to są chucherka i maćkowa jucha? Książka polecana jest wszystkim czytelnikom zainteresowanym kulinariami.
Klienci, którzy oglądali tą książkę oglądali także:
• Nietzsche. Życie, poglądy, wpływy
• Publicystyka polityczna w Polsce (1926-1939)
• Wymowność rzeczy
• Sport i Igrzyska Olimpijskie w starożytności
• Historia polskiej myśli politycznej XIX i XX wieku
• A zabawa trwała w najlepsze
• Między lękiem a zachwytem
• Historia polskiego sportu
• Historia polskiego przemysłu naftowego
• Opoczno
• Publicystyka polityczna w Polsce (1926-1939)
• Wymowność rzeczy
• Sport i Igrzyska Olimpijskie w starożytności
• Historia polskiej myśli politycznej XIX i XX wieku
• A zabawa trwała w najlepsze
• Między lękiem a zachwytem
• Historia polskiego sportu
• Historia polskiego przemysłu naftowego
• Opoczno
Recenzje
Brak recenzji tej pozycji |