Krakowskie Słodownie Przełomu Wieku XVI i XVII
Tow. Miłośników Historii i Zabytków KrakowaRok wydania: 2010
ISBN: 978-83-89131-65-2
Oprawa: twarda
Ilość stron: 220
Wymiary: 130 x 205
Dostępność: Na półce
28.00 zł
Niezwykle interesująca książka opowiadająca ze szczegółami historię dziesiątek krakowskich słodowni - ale też browarów - działających w Krakowie na przełomie XVI i XVII stulecia. Dwaj krakowscy naukowcy Uniwersytetu Jagiellońskiego - Sławomir Dryja i Stanisław Sławiński przekopali się przez setki archiwalnych dokumentów i wyłuskali dokładne informacje na temat lokalizacji, metod produkcji i historii dziesiątek producentów słodu na terenie dzisiejszego, ścisłego centrum Krakowa (w granicach Plant).
Klienci, którzy oglądali tą książkę oglądali także:
• Vittorino da Feltre
• Przyczyny upadku Polski
• Wojny Rzeczypospolitej ze Szwecją 1563-1721
• Gdański teatr „elżbietański”
• 57 pułk piechoty im. Karola II króla Rumunii
• Co każdy Słowianin wiedzieć powinien Zeszyt I
• Sztuka polska tom 4 Wczesny i dojrzały barok (XVII wiek)
• Początki państwa polskiego
• Księgi Jakubowe
• Przyczyny upadku Polski
• Wojny Rzeczypospolitej ze Szwecją 1563-1721
• Gdański teatr „elżbietański”
• 57 pułk piechoty im. Karola II króla Rumunii
• Co każdy Słowianin wiedzieć powinien Zeszyt I
• Sztuka polska tom 4 Wczesny i dojrzały barok (XVII wiek)
• Początki państwa polskiego
• Księgi Jakubowe
Recenzje
Brak recenzji tej pozycji |