książki historyczne
Oferta wydawnictwaPolecamy w sieciKatalog do pobrania

Kategoria ludzie, czasy, obyczaje
Okres historyczny przekrojowe
Świat na słodko

Świat na słodko

Kozioł A. Petrus
Rok wydania: 2025
ISBN: 978-83-7720-782-6

Oprawa: twarda
Ilość stron: 256
Wymiary: 135 x 195

Dostępność: Dostępna za 3-5 dni

35.00 zł


Andrzej Kozioł, krakowski pisarz i dziennikarz, wydał ostatnio cztery książki związane z historią kultury, postrzeganą poprzez kulinaria. Jedna z nich obracała się wokół pożywienia – sacrum, chleba. Druga traktowała o roślinie, która zmieniła dzieje ludzkości – ziemniaku. Kolejne poświęcone były rybom oraz mięsu. Przyszła więc kolej na desery – słodycze.

Okazuje się, że ich historia jest równie pasjonująca jak dzieje chleba, dorsza, śledzia i pieczeni. Przy okazji mnóstwo anegdot i ciekawostek. Jak zawsze w książkach Andrzeja Kozioła.



Oferta wydawnictwa Polecamy w sieci Katalog do pobrania