


Świat na słodko
PetrusRok wydania: 2025
ISBN: 978-83-7720-782-6
Oprawa: twarda
Ilość stron: 256
Wymiary: 135 x 195
Dostępność: Dostępna za 3-5 dni
35.00 zł
Andrzej Kozioł, krakowski pisarz i dziennikarz, wydał ostatnio cztery książki związane z historią kultury, postrzeganą poprzez kulinaria. Jedna z nich obracała się wokół pożywienia – sacrum, chleba. Druga traktowała o roślinie, która zmieniła dzieje ludzkości – ziemniaku. Kolejne poświęcone były rybom oraz mięsu. Przyszła więc kolej na desery – słodycze.
Okazuje się, że ich historia jest równie pasjonująca jak dzieje chleba, dorsza, śledzia i pieczeni. Przy okazji mnóstwo anegdot i ciekawostek. Jak zawsze w książkach Andrzeja Kozioła.
Okazuje się, że ich historia jest równie pasjonująca jak dzieje chleba, dorsza, śledzia i pieczeni. Przy okazji mnóstwo anegdot i ciekawostek. Jak zawsze w książkach Andrzeja Kozioła.
Klienci, którzy oglądali tą książkę oglądali także:
• Tłuste koty wymiaru sprawiedliwości i...
• Umiarkowanie nowoczesny
• Szkolenie i doskonalenie polskich pilotów w szkołach i pułkach lotniczych w latach 1918 - 1939
• Stan wojenny i stany nadzwyczajne
• Historia sztuki, którą przed tobą ukrywano
• Patogeneza. Jak zarazki ukształtowały historię świata
• Obcy wśród nas
• Mit państwa i narodu
• Smrodliwa historia toalet
• Tysiąclecie królestwa polskiego. 1025-2025
• Umiarkowanie nowoczesny
• Szkolenie i doskonalenie polskich pilotów w szkołach i pułkach lotniczych w latach 1918 - 1939
• Stan wojenny i stany nadzwyczajne
• Historia sztuki, którą przed tobą ukrywano
• Patogeneza. Jak zarazki ukształtowały historię świata
• Obcy wśród nas
• Mit państwa i narodu
• Smrodliwa historia toalet
• Tysiąclecie królestwa polskiego. 1025-2025