książki historyczne
Oferta wydawnictwaPolecamy w sieciKatalog do pobrania

Kategoria ludzie, czasy, obyczaje
Okres historyczny wiek XVI - XVIII
Compendium Ferculorum albo zebranie potraw

Nakład wyczerpany!

Compendium Ferculorum albo zebranie potraw

Czerniecki S. Muzeum Pałac w Wilanowie
Rok wydania: 2012
ISBN: 978-83-60959-91-6

Oprawa: miękka
Ilość stron: 240
Wymiary: 210 x 295

Dostępność: Niedostępna

98.00 zł


Praca ta otwiera serie publikacji staropolskich zbiorów przepisów kulinarnych. Stanisław Czerniecki, autor pierwszej polskiej książki kucharskiej, uważał, że kuchmistrz to twórca i artysta, który dzięki swej wiedzy, umiejętnościom i talentowi tworzy prawdziwe dzieła sztuki. Tworzywem tej sztuki jest smak, który nadaje tworom kuchmistrza niepowtarzalny, autorski charakter.
Smakowe kompozycje ubrane w słowa Czarnieckiego to również fascynujące historie o naszych przodkach, ich wrażliwości, sposobach postrzegania i odczuwania świata.



Oferta wydawnictwa Polecamy w sieci Katalog do pobrania