Historia naturalna jedzenia
Wyd. Uniwersytetu GdańskiegoRok wydania: 2012
ISBN: 978-83-61077-96-1
Oprawa: twarda
Ilość stron: 394
Wymiary: 210 x 290
Dostępność: Niedostępna
69.99 zł
Materiały z międzynarodowej konferencji naukowej zorganizowanej przez Muzeum Historyczne Miasta Gdańska i Uniwersytet Gdański dla upamiętnienia 100-lecia otwarcia Muzeum Wnętrz Mieszczańskich w domu Uphagena w dniach 3-4 listopada 2011 roku. Prezentowana praca zawiera zbiór artykułów, stanowiących pokłosie obrad, jak i zainteresowania, jakie dyskusja naukowa nad kwestiami wyżywienia wywołała w środowisku polskich i zagranicznych badaczy. Niniejszy tom obejmuje łącznie 37 tekstów autorstwa przedstawicieli polskich, czeskich i niemieckich ośrodków naukowych. Artykuły zagraniczne opublikowano w języku oryginału.
Klienci, którzy oglądali tą książkę oglądali także:
• Historia smaku
• Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej
• Historia naturalna i moralna jedzenia
• Kucharz doskonały pożyteczny dla zatrudniających się gospodarstwem
• Historia naturalna i moralna jedzenia
• Compendium Ferculorum albo zebranie potraw
• Historia nauki polskiej Tom X. 1944-1989
• Historia nazwisk na kresach północno-wschodnich Rzeczpospolitej (XVI-XVIII w.)
• Owiana legendą
• Jan Hus Życie i dzieło W 600 rocznicę śmierci
• Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej
• Historia naturalna i moralna jedzenia
• Kucharz doskonały pożyteczny dla zatrudniających się gospodarstwem
• Historia naturalna i moralna jedzenia
• Compendium Ferculorum albo zebranie potraw
• Historia nauki polskiej Tom X. 1944-1989
• Historia nazwisk na kresach północno-wschodnich Rzeczpospolitej (XVI-XVIII w.)
• Owiana legendą
• Jan Hus Życie i dzieło W 600 rocznicę śmierci