Compendium Ferculorum albo zebranie potraw
Muzeum Pałac w WilanowieRok wydania: 2012
ISBN: 978-83-60959-91-6
Oprawa: miękka
Ilość stron: 240
Wymiary: 210 x 295
Dostępność: Niedostępna
98.00 zł
Praca ta otwiera serie publikacji staropolskich zbiorów przepisów kulinarnych. Stanisław Czerniecki, autor pierwszej polskiej książki kucharskiej, uważał, że kuchmistrz to twórca i artysta, który dzięki swej wiedzy, umiejętnościom i talentowi tworzy prawdziwe dzieła sztuki. Tworzywem tej sztuki jest smak, który nadaje tworom kuchmistrza niepowtarzalny, autorski charakter.
Smakowe kompozycje ubrane w słowa Czarnieckiego to również fascynujące historie o naszych przodkach, ich wrażliwości, sposobach postrzegania i odczuwania świata.
Smakowe kompozycje ubrane w słowa Czarnieckiego to również fascynujące historie o naszych przodkach, ich wrażliwości, sposobach postrzegania i odczuwania świata.
Klienci, którzy oglądali tą książkę oglądali także:
• Kucharz doskonały pożyteczny dla zatrudniających się gospodarstwem
• Historia naturalna jedzenia
• Technologia orgazmu
• Historia kulturowa wina francuskiego w Polsce
• Studia Zamkowe t.IV
• Czarnków w dwudziestoleciu międzywojennym
• Commando Cichociemni
• Contra leges et bonos mores. Przestępstwa obyczajowe w starożytnej Grecji i Rzymie
• Codzienność i niecodzienność oświeconych t. 2
• Compendium Ferculorum albo Zebranie Potraw
• Historia naturalna jedzenia
• Technologia orgazmu
• Historia kulturowa wina francuskiego w Polsce
• Studia Zamkowe t.IV
• Czarnków w dwudziestoleciu międzywojennym
• Commando Cichociemni
• Contra leges et bonos mores. Przestępstwa obyczajowe w starożytnej Grecji i Rzymie
• Codzienność i niecodzienność oświeconych t. 2
• Compendium Ferculorum albo Zebranie Potraw
Recenzje
Brak recenzji tej pozycji |